-------------------------> UNDER CONSTRUCTION <-------------------------

Sunday, December 26, 2010

since first time I saw HER.......

hurm.... tetiba aku rasa malam ni aku rindukan dia sgt..... n terkenang kenangan lama.......huwaaa gila ahh ..jdi hangau plak haku malam nih....haku kan cool n ganas hahaha.... lntak ah.... haku nk malu ape.... sume org ade perasaan cmni ape..xde pun aku xkisah pun... but.. aku nk cerita sesuatu lah......to my self..n other ..maybe u all terbaca kan... tpi xpayah baca lah...haku segan uhh hahaha.... anyway...its for me to remember,...im afraid... i forget it....

hurm.... dah malam2 cmni...aku teringat2 first time aku lihat dia... not jumpa k....lihat je... aku teringat sbb aku tersentuh ngan msg dia.... "nape yea? Time tu papa xknl hati budi ma lg kan..."
n i will answer in this blog....
sume ni terjadi waktu haku ikut kakak n abg ipar aku ke rawang pada bulan puasa tahun 2003...
n stay with parent abg ipar aku...saje jejalan ...yelah..aku pun cuti sekolah......
nk dijadikan cerita.. diorang ni berniaga kat depan rumah je..termasuk lah gf haku tolong kakak dia....
n haku plak wktu tu mmg pemalu dgn perempuan..xpenah ade gf pun... sbb abg haku dah kntoikan aku surat cnta yg xsempat aku anta kat gurl aku suka pun,kntoikan kat ayah haku..dah kena marah wktu form 1.... since that..haku xpenah lagi suka mana2 gurl... sehingga la satu hari.........

satu petang sedang haku dalam umah bersendirian...tetiba ade sorang gurl masuk kerumah.. lintas depan aku bawa adik dia nk pegi tndas kat blakang.... n aku pun xpenah knal dia n xpenah nmpak dia sebelum nih... at the first time.... hati aku berdengup kencang..... im just sit n wait for see dia kuar dri bilik air lalu depan aku lgi....
huh... SINCE FIRST TIME I SAW HER....... I KNOW ...I ALREADY IN LOVE.... skang la... tpi waktu tu aku xthu pun itu cinta...yg aku thu..... aku suka gila kat dia...aku nk knal dia.... n aku nk dia rapat ngan aku....
tpi aku xthu cmne aku nk knal dia.... aku sangka aku takkan jmpa dia lgi...
tiba malamnye... yelah aku kan form 3 lgi..biasa la main mercun...n xsangka dia dtg umah ngan kakak dia....
huwaaaaaa Tuhan je yg tahu betapa gembiranye aku...tpi yelah..aku pemalu n xpenah rapat ngan gurl pun...mmg la ade yg suka aku kat sekolah.... tpi aku takut ayah aku marah....
sehingga la dia yg curi perhatian aku semula....
dalam masa aku ngah main mercun..aku langsung xtegur dia..dia tgk jew... n tetiba terdengar satu suara..... " buat abis duit ja main mercun".... huh... waktu tu la bermulanya perkenalan kami..... sumenye indah sgt... malam tuh akn aku igt salu...

esoknye....dah knal2 kan..dia ajak aku lepak kat gerai jual kuih kakak dia...nk sembang2.... nape lah bodoh sgt haku..aku dah borak2 pastu haku cakap bosan...tinggalkan dia n duk lam umah jew....actually aku menyesal g masuk umah....aku segan sbenarnye...... aku nk je borak ngan dia.....

dalam masa tuh....macam2 kenangan aku tempuhi ngan dia...sehingga la nk balik pun aku still g umah kakak dia...
tgh2 pagi dia pun xbgn tido lagi..gila tul g umah org pepagi hahaa
tpi nasib baik jgk..sbb dia dah hilangkan no aku bgi...ha sempat la aku bgi lagi sebelum pulang dri rawang ke kedah.......no rumah lak tuh hahaha..yelah waktu tu mana de hp.... ape yg aku knal..dia mmg seorang yg cuai sejak mula aku knal dia ha..smpai skang! ish3...

waktu tu xbrani cakap suka kat dia lagi.....
semasa aku dah pulang dri rawang...aku singgah kat lumut....bermalam kat sana..aku asyik teringatkan dia jew..... aku pun mula terfikir.... aku berharap aku dapat hidup ngan dia..serius nih...wktu tuh aku dah pikir cmtu.......

byk kenangan nih..next moment..aku g mandi kolam air panas kat baling..... aku kena jdi sepupu dia plak sbb ade boys nk ngorat dia..haduh..klakar...tpi aku rasa bangga lah wktu tu dapat selamatkan dia dri kena kacau...tu pun time pegi ngan family dia n family haku.....actually dia ade hubungan family skit ngan abg ipar aku..tpi family jauh la...
hurmmm....

smpai satu hari....aku xtahan lagi menahan perasaan nih.... aku bawa motor ke sana sini cri public fon yg xde org.... siapa sangka... aku melamar dia for be my FIRST LOVE guna public fon jewww hahaha
xsangka.. dia terima aku.... betapa bahagianye aku rasa..... n bermula la cerita aku dan dia..tiap2 minggu dia kan call kat umah aku guna public fon skul time dia rehat setiap ari jumaat ha...sbb time tu je aku de rumah ha..aku tinggal hostel..klu aku xbalik ..aku akan call hp arwah ayah dia..tpi ssh skit..arwah ayah dia xsuka aku call...yela muda lagi dah sibuk bercinta...masa 4 thun pertama pun dapat jmpa setahun skali je..time raya je hahaha
selain tuh sumenye aku hubungi dia guna public n surat jew... bila terkenang...haduh..dri public ke surat ke hp lah skang..n now fb hahaha..

n dalam masa tuh..pelbagai rintangan aku dah lalui ngan dia...xkira happy ke,sedih ke,marah ke,geram ke,bahagia ke...macam2 ah..suma dah aku rasa......
sehingga la 2 thun ini....aku semakin bahagia ngan dia......
smpai skang aku masih lagi ngan dia....Syukurnye.......
aku harap sgt yg jodoh aku nti hanya dgn dia.......

itu jelah.....cerita aku how i get her.... Thanks sayang for the love....Thank Allah for borrow me Siti Noor Syakilah for 6 year now.....i wish until my end of my life.......



jejalan sptown


first time uhh naik train sama hahaha


 rempit2.... dia kata.. klu bf bawa laju2..dia xsyg gf dia hahaahaaa......hakay 20km/hour keh haha


8 comments:

  1. hacikkk
    nak tharu bole..
    bkn sng nk tgk laki cite psl cinta
    hehehehe
    congratz3!

    ReplyDelete
  2. hahahaha.......
    haku dah agak dah kemunculan ko hahaha
    xbleh dihalang lgih hahaha
    anyway...thanks gemuk.....

    ReplyDelete
  3. hurm..bila dah bagi muka koya la plak mamat nieh

    ReplyDelete